Moja ksywka ostatnimi dniami nabiera coraz większych rumieńców , smakowałam już prawie wszystkie najtańsze pasztety przez co mogę się śmiało nazwać "paszteciarą" ale uwaga ! Tym razem zakosztowałam czegoś nieszablonowego . Pasztetu z żurawiną nie spotkasz na każdym rogu , kupisz go jedynie w sieci LIDL do czego zachęcam mimo składu który nie robi dobrego wrażenia to jednak sam smak pasztetu i duże części żurawiny robią swoje . Firma PIKOK która produkuje w Niemczech i Czechach już kilka razy mnie pozytywnie zaskoczyła , stało się tak i tym razem dlatego jeszcze raz wszystkim polecam zakup choć zdaję sobie sprawę że nie każdemu posmakuje . Osobiście będę jeszcze do niego wracać ale przyznam że bardziej mi posmakował salceson PIKOKa i pasztet grubo mielony . Kilogram pasztetu PIKOK który tu opisuję kosztuje 15,50pln czyli dość drogo , dla przykładu w Biedronce najtańszy pasztet kupisz za 6.50pln / kg . Równie smaczny jest pierwszy z lewej pasztet PIKOK z pieczonym mięsem i z gęsi ( na zdjęciu po prawej ) Zauważcie że 3/4 to wypełniacze - woda itp. mięska malutko :)
PIKOK ALIMPEX-MASO LIDL PASZTET Z ŻURAWINĄ
po prostu rewelka , to trzeba sprobować
OdpowiedzUsuńjadłam ten z wątrobą z gęsi pychaaa
OdpowiedzUsuńpół na pół , połowa mięska a połowa dopychacze i w ogóle za drogi jest uważam
OdpowiedzUsuńz żurawiną dla mnie za słodki ,z gęsi dużo leprzy
OdpowiedzUsuńzgadzam sie z zurawina za slodkia z gesi duzo lepszy i taki jest jeszcze podpalany czy tez pieczony tez dobry
OdpowiedzUsuńNiestety ostatni pasztet z żurawiną miał wewnątrz jakieś małe skrawki i było ich niewiele. Gdzie te piękne żurawinki których było tak dużo w poprzednich pudełkach????
OdpowiedzUsuńDla mnie obrzydliwy, zjadłam raz i ostatni,
OdpowiedzUsuńsama robię pasztet i wiem jedo że jego konsystencja nie może być jak tego gówna tłustego.
Robię pasztet gdzie czuć mięso a nie tłuszcz, nawet mojej mamie smakuje.
mi na początku posmakował , chyba bardziej jako ciekawostka jednak teraz po pewnym czasie faktycznie już go bym nie kupiła
Usuń