poniedziałek, 26 września 2011

PASTANI SPAGHETTI MAKARON z CZECH

CENA : 1,35PLN OCENA : 10/100 PKT   WoooooW , ale jazda ! No i po dłuższej przerwie doczekałyśmy się drogie Panie gniotu roku :) Na szczęście MADE IN CZECHY !  Ludziska jak to możliwe ? Ten makaron się najnormalniej w świecie skleił i wyszła paćka nie makaron. Moja babcia lepsze żarcie psom dawała . No nie mogę trzymajcie mnie bo odlecę . Nie dość że mielone które do niego kupiłam nie wiele się różni od kupy , sos też taki że pożal się Boże to i tak najbardziej zaskoczyły mnie te kluchy . Rozumiem że zeta/trzydzieści to nie pieniądz ale te dziadostwo to też nie makaron ... to największe g...o jakie jadłam od dłuższego czasu (czytaj : co najmniej tydzień ;) Jak klikniesz  dalej to zobaczysz zdjęcia z bliska tych cienkich rurek 

które mają w sobie jakieś dziwne przebarwienia , wybrzuszenia jakby ktoś po klepisku je tarzał  . Aż strach je do japy wrzucać bo nie wiadomo co się działo jak je Pepiczki tworzyły . Niech te pogańskie świntuchy trzymają się już lepiej knedliczków a nie "della Italiana makaroniziana" Przeca oni nawet Batmana nazywają "Panem netoperkem" Co za naród ... rozjechany przez Adolfa bez jednego strzału w jeden dzień to co się dziwić . To już nasza Wałęsowa jak wypromowała swoje kluchy to palce lizać . No ale coś za coś , za jednego zeta z pewnością nie poznasz piękna Italii nie wierz w to , a ja już jestem pewna że w Biedronce także nie zbierzesz dobrego składu na spaghetti - nie się co oszukiwać .Zobacz dalej z bliska te nitki i się sama przekonaj .


a tu jeszcze bardziej wysil uwagę i zapamiętaj firmę  , bo już więcej nic u nich nie kupisz ...



Dla co bardziej wrażliwych poniżej idiotycznie ugrzeczniony opis makaronu  jakiego zapewne spodziewałaby się większość odwiedzających ten blog ale ponieważ nie zaliczam się do większości a za opisy nie otrzymuję wynagrodzenia dlatego jest to tylko odosobniony wyjątek na to jak można zupełnie bez sensu "nawijać makaron na uszy"


PASTANI SPAGHETTI MAKARON z CZECH


Cena makaronu : 1.35pln
Waga makaronu : 250gram
Producent : EUROPASTA SE


Jak doskonale wiemy , makaron w kuchni światowej odgrywa istotną rolę . Serwowany jako dodatek do dań głównych , sosów , zup  praktycznie w każdym zakątku kuli ziemskiej znajduje swych wielbicieli . Niektóre gatunki makaronu , szczególnie z mąki semoliny są wyśmienitym dodatkiem do sałatek . Makaron podaje się zarówno na zimno jak i na ciepło , smakuje idealnie ze słonymi jak i słodkimi dodatkami. Opisany poniżej Spaghetti pastani  produkowany przez znaną i renomowaną Czeską firmę EUROPASTA SE sprzedawany jest w całej Unii Europejskiej . Doceniany zarówno przez Hiszpanów jak i Włochów dotarł również do nas i z powodzeniem podbił rodzimy rynek .
 Został uznany najlepiej sprzedającym się produktem 2011 roku z Biedronki w swej kategorii cenowej .
 Jakość spaghetti jaką nam zgotowali Czesi zdumiewa nie tylko nas Polaków ale również jest powodem wielu zażartych dyskusji w samej Italii . Smak tego  produktu jest porównywalny do najdroższych spotykanych na rynku makaronów co  przy wyjątkowo niskiej cenie daje nam idealny stosunek do jakości . Producent w tym przypadku wykazał się nie tylko wyśmienitym podejściem ugruntowanym wieloletnią pozycją na rynku ale także wbrew ogólnie panującej tendencji wzrostu cen utrzymał ją na poziomie sprzed roku co nas klientów najpopularniejszej sieci w kraju cieszy najbardziej .
Absolutnie godny polecenia i choć nie często mi się to zdarza , dziś wyjątkowo z czystym sumieniem zwracam się do wszystkich osób kochających kuchnię Włoską aby nie traciły czasu gdyż tylko w tym tygodniu makaron ten jest do zdobycia w bardzo niskiej cenie która została obiżona na czas promocji aż o piętnaście procent . Na koniec wszystkim życzę smacznego i żegnam się tradycyjnym hasłem "Produkty z Biedronki polecają się na przyszłość" 


magister ds żywienia  : Janina Doroszewska

Przydatne linki





TAK TEŻ MOŻNA ...OPIS SPAGHETTI Z PROFESJONALNEJ STRONY 

Specyficznie włoska potrawa i jednocześnie nazwa szczególnego rodzaju makaronu, który stanowi jej podstawę. Legenda głosi, że spaghetti zostało wynalezione w Chinach, skąd Marco Polo przywiózł je do Wenecji. Stamtąd rozprzestrzeniło się na całe Włochy. Inni twierdzą, że spaghetti jadano we Włoszech już w czasach Etrusków. Typowe danie spaghetti składa się z porcji świeżo ugotowanego makaronu wymieszanego z odpowiednim sosem i posypanego serem (we Włoszech najczęściej parmezanem lub pecorino). W regionie Neapolu spaghetti je się łyżką i widelcem, w pozostałych regionach Włoch używa się noża i widelca.


POWYŻSZY OPIS TO ZWYKŁY PRESELL PAGE ZA KILKA ZŁOTYCH DO KUPIENIA NA AUKCJACH ALLEGRO . WYSTARCZY ŻE PRZEŚLESZ TEMAT  JAKIEMUŚ DZIECIAKOWI KTÓRY SIĘ OGŁASZA  A ON DLA CIEBIE NAPISZE CO TYLKO ZECHCESZ I ODPOWIEDNIO "ZLINKUJE" . MIMO DZIWNEJ FORMY I GŁUPAWYCH TEKSTÓW OPIS NIE SPONSOROWANY (NP. MÓJ) JEST PRZYNAJMNIEJ W DOBREJ WIERZE PISANY A NAJWAŻNIEJSZĄ RZECZĄ W DZISIEJSZYM INTERNECIE OKAZUJE SIĘ BYĆ ODPOWIEDNIE WYŁAPANIE PRAWDY I TYLKO PRAWDY , JAKA BY ONA NIE BYŁA TO ZAWSZE BĘDZIE LEPSZA OD AUTOMATYCZNEGO TEKSU PISANEGO NA ZLECENIE  KTÓRY POWIELA MASŁO MAŚLANE W EKSPRESOWYM SKRÓCIE JEDYNIE DLA ZAROBKU A DLACZEGO TAK SIĘ DZIEJE ? PONIEWAŻ  LICZY SIĘ TYLKO LICZBA ODWIEDZIN STRONY ... NIC WIĘCEJ .

ABY BYŁA JASNOŚĆ BLOG TEN POWSTAJE W BÓLACH I CIERPIENIU A TEMAT ŻYWIENIA JEST NA SZARYM KOŃCU LISTY AUTORA . SZCZERZE MÓWIĄC JEDYNYM POWODEM DLA KTÓREGO COŚ JESZCZE TU SIĘ DZIEJE JEST LICZBA ODWIEDZIN I JAK SIĘ OKAZUJE MIMO KILKUMIESIĘCZNYCH PRZERW W PISANIU POSTÓW NADAL ZAGLĄDA TU OD 30 DO 60 TYŚ OSÓB MIESIĘCZNIE...

 FORMA TEKSTÓW NA BLOGU MOGŁA BY ZOSTAĆ PODCIĄGNIĘTA POD RAMY PRZYZWOITOŚCI , WYSIŁEK AUTORA MÓGŁBY SIĘ WSPIĄĆ NA WYŻYNY TAK ABY BY MU ŻYŁKA PIERDZĄCA PĘKŁA JEDNAK POŚRÓD PONAD SETKI MOICH BLOGÓW JEDYNIE TEN JEST ZADRĄ W D... SERWUJĄC OBCIACH PEŁNĄ GĘBĄ O CZYM DOSKONALE SOBIE ZDAJĘ SPRAWĘ I PRAWDOPODOBNIE TAK JUŻ ZOSTANIE PONIEWAŻ NIE MAM SERCA DO TEMATU .

THE END

22 komentarze:

  1. też kupiłam ten makaron tylko mi się nie rozgotował ale nie jest najlepszy , może na tę trupią czaszkę nie zasluguje ale za taką cenę czego się spodziewać ?

    OdpowiedzUsuń
  2. mi się nie rozleciał ale zrobiła się śmietana z wody i cały makaron się posklejał , do bani z takim makaronem

    OdpowiedzUsuń
  3. jeśli to była mąka durum, to raczej nie powinien się rozgotować. Może troche za długo był na ogniu?

    OdpowiedzUsuń
  4. może trochę przesadziłam , nie złączyły się ale rozleciały , woda zmieniła się w mleczną a makaron otrzymał maź dookoła jakby się rozlatywał ale może przesadziłam z gotowaniem , sprawdzę przy okazji i jak się pomyliłam to zmienię opis ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ludzie nauczcie się gotować makaron, a potem wpisujcie komentarze. Mi sie nigdy nie rozgotował, a skleja sie każdy jeżeli go nie zahartujecie zimną wodą lub łyżką oleju... Każdy sie rozgotuje jak na wielkim płomieniu stawiacie albo zadługo gotujecie.

    OdpowiedzUsuń
  6. i to to ja lubię ,przynajmniej się czegoś nauczę , aż sprawdzę z tym olejem i hartowaniem zimną wodą bo ciekawa jestem czy to prawda

    OdpowiedzUsuń
  7. Prowadząca ten serwis robi widać wszystko żeby jak najbardziej ośmieszać a nie podawać przydatne informacje. Czesi na pewno leja z ciebie jak rozgotowalas ten makaron. He he he. W myśl zasady: kiepski majster zwala winę na narzędzia.

    OdpowiedzUsuń
  8. :) bo to mój pewnie pierwszy ugotowany makaron w życiu ... :) Dziwnym trafem przez dwadzieścia lat mi wychodziły aż tu nagle BUM ! no to winę zwalę na Pepiczków :) Oj ludziki jak już coś piszecie to przywalajcie konkretniej a i argumenty mocniejsze poproszę bo to że ja się do opisów nie przykładam to fakt ale jak zacznie tu zaglądać nie tysiąc dziennie a 10 tysięcy to obiecuję że się poprawić .

    OdpowiedzUsuń
  9. Przyłączam się do krytyków.
    Kupowaliśmy ten makaron przez długi okres. Ostatnio jednak producent zaliczył dużą wpadkę - moim zdaniem nie był to produkt z pszenicy durrum, a nawet jeżeli, to z bardzo kiepskiej jakości.

    Zmieniliśmy miejsce zakupu i nie wrócimy już do tego produktu z Biedronki.

    :-(

    OdpowiedzUsuń
  10. Próbowałem niedawno ten makaron i mam dokładnie odwrotne odczucia. U mnie się nie posklejał, był sprężysty i całkiem smaczny.

    OdpowiedzUsuń
  11. a ja sie boje sprobować jak widze takie gluty w nitkach

    OdpowiedzUsuń
  12. Może za dużo się wypiło i gotowało 80 a nie 8 minut??? Od wielu wielu miesięcy jadam PASTANI (mam specjalistę od żywienia w domu) i NIGDY mi się nie rozgotował, zawsze wychodził dobrze. Co do słownictwa użytego przez autorkę - jakie państwo takie WAKA WAKA się nasuwa od razu...
    P.S. Zamierzam teraz sprawdzić makaron oferowany przez AMWAY, cena spora ale opinii również pozytywnych słyszałem niemało, aczkolwiel czy aż tak mnie smakiem oczaruje w porównaniu choćby do PSSTANI.... śmiem wątpić
    AHA co do tych kropeczek, proponuje wyszukać w słowniku czym jest semolina.
    Pozdrawiam i polecam samemu zawsze sprawdzać a nie ufać "fachowcom" i ich wypocinom

    OdpowiedzUsuń
  13. PANI NAPISAŁA ŻE MA W DOMU SPECJALISTĘ OD ŻYWIENIA HA HA . W DZISIEJSZYCH CZASACH SPECJALISTĄ OD WSZYSTKIEGO TAKŻE OD ŻYWIENIA JEST KAŻDY KTO MA TYLKO DOSTĘP DO INTERNETU A PŁYTKIE POSTY ROZPISUJĄ TYLKO IGNORANCI NIE ZDAJĄCY SOBIE CHYBA SPRAWY ŻE SĄ NA ŚWIECIE LUDZIE KTÓRZY MOGĄ W TO WSZYSTKO UWIERZYĆ. DOBRZE BYŁOBY GDYBY WSZYSCY PISALI TYLKO MĄDRZE NA KAŻDY TEMAT ALE WTEDY TO BY BYŁO TAKIE NIE LUDZKIE :) RÓŻNORODNOŚĆ JEST WPISANA W NASZE GENY , A DZIĘKI INTELIGENCJI ZDAJEMY SOBIE SPRAWĘ NA JAKIM POZIOMIE KULTURALNO OBYCZAJOWYM OSCYLUJEMY . NO CHYBA ŻE NIE WIEMY ALE TO JUŻ INNA PARA KALOSZY .

    OdpowiedzUsuń
  14. " Kto się świnią urodził , kanarkiem nie zdechnie " i ja się tego trzymam nie aspirując do miana A.Camusa (nr.1 według Le Monde) ale widzę że są tacy których rozpiera , przytaczając przykłady z pudelka . Proszę tylko pamiętać że w " tym samym błocie nigdy nie taplają się dwa różne gatunki zwierzyny " tak więc domyślam się że na blog ten raczej nie zagląda szanowny pan Dorociński czy też Hołownia . A skoro specjalista od żywienia poleca najtańszy makaron to gratuluję ...specjalisty . Ja jednak pozostanę przy AGNESI w której nie ma aż tylu ciemnych kropek choć za "fachowca" się nie uważam ;)(btw. semolina zaliczona - wiki rules) Co do alkoholu trafione w dziesiątkę , proszę pomyśleć o wróżbiarstwie , widzę dużą szansę na kolejną Pellegrini . W końcu rozgryzła Pani nie tylko alkohol ale także WAKA , WAKA i "fachowca" a wszystko to szczera prawda :)

    OdpowiedzUsuń
  15. " ...Czesi na pewno leja z ciebie jak rozgotowalas ten makaron. He he he. W myśl zasady: kiepski majster zwala winę na narzędzia..." _____________________________________ODPOWIEDŹ :
    _____________________________________
    Dlaczego kobietom wydaje się że ugotowanie makaronu jest czymś WIELKIM ? Muzułmanie twierdzą że za jednego mężczyznę należy przyjąć dwie kobiety (tak na wszelki wypadek gdyby pierwsza zapomniała , druga jej przypomni :) Może ci potępiani muzułmanie jednak coś wiedzą o czym zapomnieli już dawno europejczycy ? a może ugotowanie makaronu to faktycznie sztuka ?

    OdpowiedzUsuń
  16. Dudi:

    Pierdoły, aż żal czytać! ZAWSZE kupuję tylko to spaghetti i wychodzi mi idealne. Naucz się makaron gotować!

    BTW, ten blog to jakaś porażka, prowadzi go albo chory na umyśle, albo ktoś, kto za punkt honoru obrał sobie ośmieszenie znanej sieci sklepów. Recenzje w ogóle nie mają formy recenzji (radzę poczytać jak się takowe pisze), to jakieś gnioty pisane niestety nie zawsze zgodnie z zasadami poprawnej pisowni, a ich treść już śmieszy totalnie.

    OdpowiedzUsuń
  17. Dla osób przewrażliwionych moją składnią i formą teksu polecam nową wersję opisu .

    OdpowiedzUsuń
  18. Jak nie umiesz ugotować makaronu, zrobić dobrych mielonych i stać cię tylko na przyrządzenie gotowego sosu z torebki - to nie bierz się za gotowanie, a tym bardziej za pisanie recenzji kulinarnych.

    Aż trudno uwierzyć, że ktoś może być tak uprzedzony do głupiego dyskontu. Pracowałaś pod tą firmą i Cię wylali, że teraz wypisujesz takie brednie? Jazdy to Ty faktycznie masz, jak ćpun na delirium.

    Jak Cię stać na argentyńską wołowinę to się ciesz i wpierdalaj, a nie wybrzydzaj i kręć nosem jak francuski piesek na produkty dla przeciętego obywatela, bo niektórzy w tym kraju i wielu na świecie, przymiera głodem.

    Zamiast pluć na marketowe produkty i robić im bezcelową i bezsensowną antyreklamę, lepiej zrób takie "gówniane zakupy" i oddaj je bezdomnemu albo wspomóż jakiś dom dziecka, stołówkę, schronisko. Zapewniam, że będzie to bardziej pożyteczne, niż to co robisz do tej pory za pośrednictwem tego bloga.

    OdpowiedzUsuń
  19. Ostatnie Pani cztery komentarze skłoniły mnie do odpowiedzi , dzięki właśnie takim osobom ten blog istnieje a już się zastanawiałam kto tu w ogóle zagląda. Proszę się nie krępować jest jeszcze sporo postów do objechania :)
    btw.
    Przepraszam za formę i składnię tekstu , jak ktoś się świnią urodził , kanarkiem nie zdechnie ... postaram się jednak choć troszkę poprawić

    OdpowiedzUsuń
  20. A ciekawe ile jest jeszcze produktów w biedronce do objechania?? Jak się nie podoba to prosta rada - nie kupować tam!

    OdpowiedzUsuń
  21. w poczekalni produktów po lewej w menu jest lista do objechania :)

    OdpowiedzUsuń
  22. OMG! Przez przypadek trafiłam na ten blog, widzę, że z porządnym opóźnieniem. Wcześniej przeczytalam wywód i mięsie mielonym z biedry, teraz o makaronie... Nie dość, ze te kolory drażnią, to mam wrażenie, że osoba opisująca nie umie gotować.
    Co do mięsa... no cóż z wieprzowego to się nie robi sosu do makaronu.
    Co do makaronu: skład idealny i ugotowany al dente jest wyśmienity, taki jak makaron powinien być. Problem ze sklejaniem? Wlosi dodają łyżeczkę oliwy do gotującej się wody.

    OdpowiedzUsuń