poniedziałek, 4 kwietnia 2011

CHLEB POLSKIE ZBOŻA

CENA 1,59pln OCENA : 65/100  Być może trochę przesadziłam z zawyżoną oceną jednak biedronka mocno na tym polu kuleje . Wiadomo nie od dziś że pieczywo oferowane w Biedronce nie jest wysokich lotów , umowy z lokalnymi piekarniami wymuszają wypiek w najtańszej możliwej formie i nie wierzę że da się w tej cenie wytworzyć porządny wyrób .Otóż pieczywo opisane poniżej znajdziesz w jednym ze sklepów stolicy na warszawskiej Pradze. Być może moja wysoka ocena wynikła z powodu świeżości  - dosłownie rozkładane na półki a i autor dawno nie miał okazji skosztować zwykłego "baltonowskiego" chleba z masełkiem i pomidorkiem , jajecznicą na boczku ze szczypiorkiem ...wiem , wiem - zaraz podniosą się głosy że lepsza jest chrupiąca bagietka czy też pieczywo ciemne ja jednak polecam Polskie Zboża mimo iż zdaję sobie sprawę że chleb aby był "wart zakupu" powinien kosztować przynajmniej 2,49pln . Jeśli uważasz że da się wypiec chleb za 1,50pln który można z czystym sumieniem polecić - napisz ...


16 komentarzy:

  1. chleb jak chleb , jak świeży każdy dobry :)

    OdpowiedzUsuń
  2. no jazda na maxa :):) o chlebie hehe , , , nie bylo o czym ?

    OdpowiedzUsuń
  3. Chleb z Biedronki to jakaś porażka ! Nawet masła nie można posmarować bo się zrobi dziura.....

    OdpowiedzUsuń
  4. ja też potwierdzam , jak się kroi baltonowski to się rozlatuje ale można jakoś zaradzić jak się ma bardzo dobry nóż

    OdpowiedzUsuń
  5. Zadna piekarnia nie wypieka chleba tylko dla biedronki, to te same chleby, ktore kupujecie w sklepach, tylko maja zmienione opakowania. Tak samo jak pewnie warka albo zywiec sa inne w biedronce niz w sklepach.

    OdpowiedzUsuń
  6. Ja przeżyłem ładne 5-6 lat na chlebie z piekarni "REMA" i stwierdzam że chleb z biedronki bardziej mi smakuje, chyba ze juz sie wczesniejszym pieczywem przejadłem, ale moim zdaniem ten chleb z Biedronki zachowuje dłużej miekkość chleba niz ten z remy

    OdpowiedzUsuń
  7. ja również potwierdzam czasem mi się trafia taki mięciutki że innego bym nie kupiła ale bezpośrednio z piekarni baltonowski jest lepszy

    OdpowiedzUsuń
  8. syf jak wszystkie pieczywo z biedronki.... taka prawda, normalnie sie tego ukroić nie da rozlatuje sie gdy postoi pare godzin od kupna i niemiłosiernie się kruszy. A zakwasu to on nigdy nie widział, smakuje jak bułka. Moja ocena to 2/5 bo jest tani i to jedyny plus.

    OdpowiedzUsuń
  9. TOTALNA SIECZKA A NIE CHLEB

    OdpowiedzUsuń
  10. Ależ głupoty piszecie. Biedronka m,a chleb zaleznie od miasta z lokalnych piekarni. Ten blog to są rojenia jakiegoś snoba.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. czyli uważasz że to w porządku że biedronka narzuca piekarni za ile ma wytworzyć chleb a ta z konieczności i na pewno ze stratą jakości go wypieka bo co ma zrobić ? pieniądz to pieniądz . a ty kup chleb za 3 zł to może zrozumiesz chociaż kto się świnią urodził kanarkiem nie zdechnie , pewnych rzeczy nie da się w ludziach zmienić żeby nie wiem co

      Usuń
  11. Bzdury. Kto ci płaci za oczernianie ?

    OdpowiedzUsuń
  12. bzdury ? a kto oczernia ? czy ktoś napisał że w środku szczur ? albo że chemia i niezjadliwe ? jak kosztuje tak smakuje , dla mnie nawet gorzej niż wyżej napisane

    OdpowiedzUsuń
  13. Ale najważniejsze dla Polaków jest to, że kosztuje jedyne 1,50 ;))

    Ogólnie pieczywo w hipermarketach jest GENIALNE ;/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. to fakt jest tani ale dobry kosztuje przynajmniej dwa razy tyle

      Usuń